96 ALAK

 • 96:1

  Lexo me emrin e Zotit tënd, i cili krijoi.

 • 96:2

  Krijoi njeriun prej gjakut të ngjizur.

 • 96:3

  Lexo për Zotin tënd Bujar!

 • 96:4

  Është Ai që ua mësoi pendën.

 • 96:5

  Ia mësoi njeriut atë që nuk e dinte.

 • 96:6

  Jo, është e vërtetë se ai i kalon kufintë,

 • 96:7

  Për shkak se e ndien veten të pavarur.

 • 96:8

  Po kthimi është vetëm te Zoti yt.

 • 96:9

  A më tregon atë që pengon,

 • 96:10

  një rob kur ai falet?

 • 96:11

  ç’mendon kur ai (robi) është në rrugë të drejtë?

 • 96:12

  Ose ai (rob) urdhëroi për sinqeritet.

 • 96:13

  A më trego nëse ai përgënjeshtron dhe zmbrapset (nga besimi)?

 • 96:14

  A nuk e di ai se All-llahu e sheh?

 • 96:15

  Jo, Jo! Nëse nuk tërhiqet, vërtet do ta kapim për flokësh mbi ballin.

 • 96:16

  Floku rrenacak, mëkatar.

 • 96:17

  E ai le t’i thërret ata të vetët.

 • 96:18

  Ne do t’i thërrasim zebanitë.

 • 96:19

  Jo, Jo! Ti mos iu bind atij, vazhdo me sexhde dhe afroju Zotit me të.

Paylaş
Tweet'le